Зареждане...

loading


ОНЛАЙН МАГАЗИН LC WAIKIKI
ОБЩИ УСЛОВИЯ


ЗА ТЕЗИ ОБЩИ УСЛОВИЯ И ПОЛОЖЕНИЯ ("Условия и положения")


Следващите страници предоставят подробна информация за LC WAIKIKI ("LC WAIKIKI", "Ние"), както и за правните условия, уреждащи използването от Ваша страна на уебсайта www.lcw.com ("Сайтът", "Онлайн магазинът"), както и всяка покупка на продукт, поръчан онлайн от LC WAIKIKI.След като регистрирате акаунт на нашия уебсайт, ще получите електронен документ на посочения от вас имейл адрес, съдържащ Общите условия, които са в сила към момента на регистрацията. Препоръчваме ви да разпечатате и да запазите копие от Условията за ползване за бъдеща справка.Преди да направите поръчка на www.lcw.com, моля, прочетете внимателно настоящите правила и условия.Моля, имайте предвид, че настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани понякога без предварително уведомление. Важните промени в Общите условия ще ви бъдат съобщени на регистрирания ви имейл адрес. Актуализираната версия на Общите условия винаги ще бъде на разположение на Сайта.Версията на Общите условия, която ще се прилага за вашата поръчка, ще бъде тази, която е налична на www.lcw.com в момента на подаване на поръчката, освен ако промените в тези Общи условия не трябва да бъдат направени по силата на закон или от държавен орган и може да се наложи да приложите такива промени към поръчки, подадени преди това от вас.С достъпа до и използването на уебсайта и с подаването на поръчки на www.lcw.com вие потвърждавате, че сте прочели и разбрали Общите условия и че сте съгласни да бъдете изцяло обвързани с техните разпоредби.В Общите условия по-долу ще използваме определени повтарящи се термини, които ще имат значението, посочено в таблицата по-долу:ОПРЕДЕЛЕНИЯ

Продукти Дрехи, обувки, аксесоари и всички други модни артикули, описани на нашия уебсайт
Потребител Всеки, който има достъп до нашия уебсайт.
Регистриран потребител Всяко физическо лице на възраст 18 години или повече, което регистрира акаунт в Сайта, за да прави поръчки в бъдеще.
Поканени Всяко лице на възраст 18 или повече години, което посещава Сайта, за да прави поръчки в бъдеще.
Купувач/клиент Всяко физическо лице, навършило 18 години, което прави поръчка на Сайта и при условие, че LC WAIKIKI приеме тази поръчка, става част от договора за продажба от разстояние, чийто предмет е продажбата и покупката на продукти на LC WAIKIKI.
Команда Съществено излагане на волята за закупуване на продуктите на LC WAIKIKI при условията на настоящите Общи условия, като се използват електронните средства, достъпни на Сайта.
Сметка Личният раздел на Сайта, който има адрес на електронна поща и парола и се използва от Регистрирания потребител за подаване на поръчка. Той съдържа различна информация за Регистрирания потребител и неговата дейност на сайта, изпратена от самия Регистриран потребител (лични данни) или автоматично регистрирана от Сайта (история на поръчките, фактури и др.)
Бюлетин Търговска и рекламна комуникация, споделяна изключително по електронен път и редовно на Регистрирания потребител, при условие че Регистрираният потребител даде съгласието си в това отношение, без да представлява оферта от LC WAIKIKI.
Съдържание Всякакви графики, рисунки, отпечатъци, снимки, изображения, звуци, музика, видео, аудио, текст, лога, символи на бутони, бази данни, дизайн, софтуер и всякакви други елементи, които могат да бъдат разгледани или достъпни на Сайта.
Поръчка Електронен документ, който служи като форма на комуникация между Продавача и Клиента, чрез който Клиентът предава на Продавача, чрез Сайта, намерението си да закупи продуктите, продавани на Сайта.
Сайт    Онлайн магазинът, хостван от www.lcw.com, и неговите поддомейни
Продавач     LC WAIKIKI RETAIL RO SRL
Договор за продажба от разстояние Съгласно определението, съдържащо се в GEO 34 от 4 юни 2014 г. относно правата на потребителите при договори, сключени с професионалисти, както и за изменение и допълнение на нормативни актове, чл. 2, т. 7, транспониран с Директива 2011/83/ЕС относно правата на потребителите:
Всеки договор, сключен между професионалиста и потребителя в рамките на организирана схема за продажба или предоставяне на услуги от разстояние без едновременното физическо присъствие на професионалиста и потребителя, с изключителното използване на едно или повече средства за комуникация от разстояние до момента на сключване на договора включително;
 
 
За улеснение сме структурирали настоящите Общи условия в следните раздели и подраздели:


РАЗДЕЛ А. ЗА НАС

A.1. Информация за дружествотоТози сайт се притежава и управлява от LC WAIKIKI RETAIL RO SRL , дружество, регистрирано и действащо съгласно румънското законодателство, със седалище в Румъния, Букурещ, сектор 6, Bd. Timișoara nr. 26Z, Office 11C-02,11th floor, надлежно регистрирано в Службата за търговски регистър към Съда в Букурещ под №. J40/9674/2009, с фискален регистрационен номер и ДДС №. RO 26054330, част от международната група дружества LC WAIKIKI.Вярваме във философията си, че "всеки заслужава да се облича добре" и затова искаме да се насладите на достъпната мода на марката LC WAIKIKI чрез качествени продукти на достъпни цени.A.2. Данни за контактМоля, отправяйте въпросите си към отдел "Обслужване на клиенти" на следните координати за връзка:
 
Пощенски адрес: Bdul Timisoara nr 26Z,etaj 11 ,birou 11C-02 Bucuresti sector 6 Румъния
Телефонен номер: 444 4 529
Електронна поща: bulgaria@lcwaikiki.info


РАЗДЕЛ Б. УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА САЙТАНастоящите условия за използване на уебсайта ("Условия на сайта") се прилагат за достъпа Ви до уебсайта и всяко използване на уебсайта LC WAIKIKI, както и за всяка поръчка, направена на сайта, независимо от начина, по който осъществявате достъп до сайта, или от технологиите или устройствата, които използвате за достъп до него.

С достъпа, разглеждането, регистрацията или използването на Сайта по какъвто и да е начин, както и с подаването на поръчка на Сайта, Вие потвърждавате, че сте прочели и разбрали Условията на Сайта и че сте съгласни да спазвате техните разпоредби.

Условията на Сайта не ограничават и не изключват никаква отговорност, която нямаме право да ограничаваме или изключваме съгласно приложимите закони.

B.1. Достъп до СайтаСайтът е достъпен безплатно за всички, които имат достъп до интернет връзка.
Не гарантираме, че нашият уебсайт или каквото и да е съдържание на него ще бъдат винаги достъпни или непрекъснати. Можем да спрем, изтеглим, прекратим или променим целия или част от нашия уебсайт без предизвестие. Няма да носим отговорност пред вас, ако по някаква причина нашият уебсайт не е достъпен по всяко време или за някакъв период.

B.2. Права върху съдържаниетоВсички електронни материали и елементи, които съставляват съдържанието на този уебсайт, са защитени с авторски права, регистрации на търговски марки и други права на интелектуална и индустриална собственост. Всички тези права са собственост или са лицензирани от LC WAIKIKI RETAIL RO SRL или от някое от дружествата от групата LC WAIKIKI, от нейните филиали или от доставчиците на такова съдържание. Всички тези права са запазени за наше ползване.B.3. Използване на сайта от Ваша странаМожете да използвате този уебсайт изключително за вътрешни, лични и законни цели.


    Нямате право да използвате уебсайта или каквото и да е съдържание в него:
 • по начин, който нарушава приложимите национални или международни закони или разпоредби.
 • по начин, който нарушава, ограничава или потиска правата на други лица да използват и да се възползват от този сайт.
 • за търговски цели,
 • да предавате, изпращате или качвате данни или материали, съдържащи вируси, скрити троянски програми, червеи, шпионски софтуер, рекламен софтуер или други вредни програми или кодове, предназначени
 • да влияе неблагоприятно на функционирането на компютърен софтуер или хардуер.
 • да предавате или да поръчвате изпращането на нежелани или неразрешени рекламни материали, промоционални материали или всяка друга подобна форма на привличане на клиенти (спам).
   
     Вие също така се съгласявате да:
 • да не копирате, възпроизвеждате, публикувате, изтегляте, отпечатвате, публикувате, излъчвате, записвате, съобщавате на обществеността, да не извличате печалба или да не разпространявате страниците или уеб материалите на сайта или кодовете или компютърните елементи, които го изграждат, по какъвто и да е начин, освен за лична употреба, без нашето предварително писмено съгласие
 • да не променяте или разпространявате промени в съдържанието на сайта по какъвто и да е начин, включително, но не само, премахването на логата и търговските марки на LC WAIKIKI,
 • да не повреждате, нарушавате или застрашавате сигурността на която и да е част от този уебсайт, неговото съдържание или свързаната с него мрежа или софтуер,
 •  не правете измамни поръчки в сайта.Запазваме си правото незабавно да забраним достъпа до този сайт на всеки потребител и да закрием акаунта на всеки регистриран потребител, който нарушава тези разпоредби.


B.4. Точност на съдържаниетоЩе положим всички разумни усилия, за да представим съдържание, което е точно, пълно и актуално. Включването на каквито и да било продукти в сайта в определен момент не означава и не гарантира, че тези продукти ще бъдат налични по всяко време. Запазваме си правото да преустановим наличността на всеки продукт по всяко време.


До степента, позволена от приложимите закони, LC WAIKIKI се отказва от всички изявления и гаранции, изразени или подразбиращи се, по отношение на точността на съдържанието.


В случай че възникнат грешки във връзка с описанието на Продукта и/или цените или ако липсват съответни данни в информацията за Продукта, представена на Уебсайта, LC WAIKIKI си запазва правото да коригира тези грешки и евентуално да отмени или промени конкретни поръчки, доколкото това е в съответствие с приложимите закони.


LC Waikiki се стреми да отразява точния цвят на продуктите в изображенията, показани на сайта. Дружеството обаче не поема отговорност за разликите в цветовете, които могат да възникнат поради настройките на екрана и използването на различни видове екрани.

B.5. Повреда на компютъра или друго устройствоLC WAIKIKI полага разумни усилия, за да гарантира, че този сайт не съдържа вируси и друго опасно или вредно съдържание. Въпреки това Ви препоръчваме да вземете всички предпазни мерки, за да осигурите безопасен достъп до сайта и неговото съдържание, тъй като не можем да гарантираме, че използването на този сайт няма да причини щети на Вашия компютър или друго устройство. Освен ако не се изисква друго от приложимото законодателство, LC WAIKIKI не носи отговорност пред никое лице за загуби или щети, претърпени в резултат на вируси или друго злонамерено или вредно съдържание, до което има достъп от или чрез сайта.


B.6. Връзки към други сайтовеУебсайтът може да включва връзки към други уебсайтове, които не са под контрола на LC WAIKIKI. Такива връзки се предоставят единствено за удобство на потребителите или за целите на обмена на информация и не следва да се тълкуват като одобрение от наша страна на тези свързани сайтове.

Не поемаме отговорност за съдържанието на уебсайтовете, свързани с нашия уебсайт. Няма да носим отговорност за каквито и да било загуби или щети, които могат да възникнат поради използването им от ваша странаB.7. Свързване с нашия сайт   Можете да влезете единствено в нашата начална страница без нашето предварително одобрение, при условие че:
 • да правите това честно и законно на уебсайт, който е ваша собственост,
 • не разрушавайте репутацията на LC WAIKIKI и не се възползвайте от нея,
 • не предполагайте никаква форма на асоциация, одобрение или потвърждение от наша страна, ако няма такова нещо,
 • да проверявате дали сайтът, към който препращате, отговаря на стандартите, изложени в настоящите Условия за ползване.

 •  
Запазваме си правото да оттеглим разрешението за свързване без предизвестие.


B.8. Сайтове за социални мрежиНастоящите Условия за ползване на сайта уреждат и всички предавания, които правите на уебсайт на трета страна, свързан с LC WAIKIKI, или страници, като например нашите Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube или сайтове на социални медии. Всички коментари, изображения, видеоклипове и всякакъв друг вид материали, показани на уебсайт на социална мрежа на трета страна, трябва да отговарят на настоящите Условия на сайта и на условията за ползване на сайтовете на социални мрежи на трети страни, както е приложимо.
 
РАЗДЕЛ В. УСЛОВИЯ ЗА ПРОДАЖБАНастоящите условия за продажба ("Условия за продажба") се прилагат за всяка поръчка, която направите на www.lcw.com, независимо от начина или мястото на достъп до сайта.


Достъпът до Сайта за изпълнение на поръчката е разрешен на всеки Потребител/Потребител в границите на ЕИП.
 
 
Преди да направите поръчка, трябва внимателно да прочетете настоящите Общи условия за продажба. С подаването на поръчка чрез Сайта вие потвърждавате, че сте прочели, разбрали и сте съгласни да бъдете изцяло обвързани с настоящите Общи условия за продажба.
 
Ако не сте съгласни с настоящите Общи условия за продажба в тяхната цялост, не трябва да поръчвате никакви Продукти чрез Сайта
.


C.1. Страни по договора за продажба от разстояниеНастоящите Общи условия за продажба уреждат договора за продажба от разстояние между компанията LC WAIKIKI RETAIL RO SRL ("Продавач") и клиента ("Клиент"), оформен чрез уебсайта за закупуване на продукти LC WAKIKI чрез Сайта.За да направи поръчка чрез Сайта, Клиентът трябва да е навършил 18 години и да е крайният потребител. Непълнолетните лица са изрично изключени.C.2. Регистриране на акаунт/гостЗа да направите Поръчка, можете да отворите Акаунт или да изберете да направите Поръчка като Гост, без да регистрирате Акаунт. Можете обаче да изберете да регистрирате Акаунт, след като подадете Поръчката си като Гост.Когато се регистрирате, трябва да предоставите повече лични данни за себе си. Уверете се, че всички предоставени лични данни са верни, точни, актуални и пълни във всички аспекти. Можете по всяко време да актуализирате или коригирате данните си, като влезете в Профила си. Моля, вижте нашата Политика за поверителност и защита на данните за повече информация относно начина, по който се съхраняват Вашите лични данни. Вашите лични данни ще бъдат използвани и съхранявани.Когато поръчвате чрез Сайта като Гост, все пак ще трябва да ни предоставите някои задължителни лични данни, които събираме за обработката и фактурирането на Поръчките. Няма да съхраняваме данните, които предоставяте чрез Поръчка като Гост (освен за обработката на Вашата поръчка или ако сте се абонирали за получаване на нашия бюлетин). За подробна информация относно начина на използване и съхранение на Вашите лични данни, моля, вижте нашата Политика за поверителност и защита на данните, която е част от този документ, на следния уеб адрес: https://www.lcw.com/en-US/RO/static/privacynotice
 
C.3. Сигурност на акаунтаКогато регистрирате Профил, ще бъдете помолени да предоставите парола, за да запазите сигурността на Профила си. Паролата на предоставения от вас акаунт трябва да е уникална и да се пази. Вие също така носите отговорност за запазване на поверителността на вашата парола и на всички дейности, които се извършват във вашия акаунт. LC WAIKIKI не носи отговорност пред никое лице за каквито и да било загуби или щети, които могат да възникнат в резултат на неспазване на защитата на Вашата парола или Профил.


С регистрирането на акаунта си декларирате, че паролата и достъпът до акаунта са изцяло под ваш контрол и няма да бъдат предоставяни на трети страни.Възможно е да прехвърлим данните, съдържащи се в личния ви профил, на сървъри, разположени извън страната, в която живеете, за да можете да използвате профила си във всички сайтове на LC Waikiki.Ако забележите или подозирате нарушение на сигурността или неоторизирано използване на паролата или акаунта си, моля, незабавно информирайте LC WAIKIKI.C.4. Поръчване и подаване на поръчка

Съгласно текущите условия за ограничение на плащанията с наложен платеж:ако клиентът има повече от 20 поръчки, които са в статус „Недоставени“, „Създадена заявка за връщане“ или „Върнато изцяло“ за последните 6 месеца, плащането с наложен платеж ще бъде блокирано към съответния потребител.

Достъпът до подаване на поръчка е разрешен на всеки потребител/купувач.
 
Всички поръчки подлежат на приемане и наличност, а артикулите във вашата виртуална количка за пазаруване не са резервирани и могат да бъдат закупени от други клиенти.


Показването на нашите Продукти на Сайта е покана, а не оферта за продажба на тези продукти.
за вас. Офертата се прави, когато направите поръчка за продуктите, добавени във виртуалната количка за пазаруване. Договорът за продажба от разстояние обаче няма да бъде сключен, докато не приемем вашата оферта (вж. подраздел В.5 по-долу).
 
Цялата информация, използвана за описване на продуктите, налични на Сайта (статични/динамични изображения/мултимедийни презентации/ и т.н.), не представлява договорно задължение от страна на Продавача, а се използва единствено като презентация.


   За да направите поръчка чрез сайта, трябва да изпълните следните стъпки:
 • Изберете продуктите, които харесвате, изберете цвета и размера и ги добавете във виртуалната си количка за пазаруване. Добавянето на продуктите в количката за пазаруване не е равносилно на резервирането им.
 • Проверете виртуалната количка за пазаруване и пристъпете към завършване на поръчката,
 • Въведете информацията за доставка и фактуриране и изберете начина на плащане,
 • Прегледайте цялата подадена информация и потвърдете поръчката си. С потвърждаването на поръчката си, изцяло и безрезервно, приемате версията на наличните Общи условия на сайта, която ще се прилага към бъдещия договор за продажба от разстояние.
   
Ако сте избрали плащане с карта, ще бъдете помолени да извършите плащането. Ако плащането е разрешено, ще получите автоматичен имейл за потвърждение на поръчката на предоставения от вас имейл адрес. Това потвърждение не означава, че LC WAIKIKI потвърждава или приема Поръчката.Ако сте избрали плащането по друг начин, ще получите автоматичен имейл за потвърждение за получаване на поръчката на предоставения от вас имейл адрес. Това потвърждение не означава, че LC WAIKIKI потвърждава или приема Поръчката.


Продуктите могат да бъдат закупени при наличност. Ако не сме в състояние да доставим продуктите, ще ви уведомим възможно най-скоро и поръчката ви няма да бъде приета. Ако вече сте платили за Продуктите, възстановяването на сумата ще бъде извършено въз основа на начина на плащане на поръчката. Когато процесът на поръчката ви приключи, ще бъдете уведомени по имейл.Всички поръчки, които правите на този уебсайт, подлежат на приемане от наша страна в съответствие с раздел В.5. по-долу.C.5. Приемане на поръчката и сключване на договора за продажба от разстояние


Освен ако не сме ви уведомили, че не приемаме вашата поръчка или че сте я отменили, приемането на поръчката и сключването на договора за продажба от разстояние между вас и LC WAIKIKI ще се осъществи в момента, в който получите потвърждение на поръчката си по имейл.
 
Договорът се счита за сключен между Продавача и Купувача след получаване от страна на Купувача на потвърждение на поръчката от Продавача по електронна поща.
Преди изпращането на Продуктите LC WAIKIKI има право да откаже всяка Поръчка по законови и регулаторни причини.
 
Освен това Продавачът може да анулира поръчката, направена от Купувача, след предварително уведомление, адресирано до Купувача, без която и да е от страните да има последващо задължение към другата или без която и да е от страните да може да претендира за обезщетение от другата страна в следните случаи:
 • неприемане на транзакцията от страна на банката издател на картата на Купувача в случай на онлайн плащане;
 • анулиране на транзакцията от страна на одобрения от LC Waikiki процесор за обработка на карти, в случай на онлайн плащане;
 • данните, предоставени от Клиента/Купувача на Сайта, са непълни и/или неверни.
 • технически проблеми (всички артикули, които не са налични в склада, или всякакви технически проблеми, които биха могли да повлияят на поръчката на купувача).
 
Имейлът, потвърждаващ, че LC WAIKIKI е приела вашата поръчка, когато поръчката ви е обработена и е готова за изпращане, ще съдържа повторение на поръчаните продукти, договорната цена, начина на плащане и избрания начин на доставка.


Договорът за продажба от разстояние е с фиксиран срок. Такъв договор ще се счита за прекратен, когато и LC WAIKIKI, и вие сте изпълнили взаимните си задължения по условията, сключени в съответствие с настоящите Общи условия за продажба.

C.6. Методи на плащане и фактуриранеЦените на продуктите, показани на Сайта, включват ДДС съгласно приложимото законодателство.
 
Цената, начинът на плащане и условията на плащане се посочват във всяка поръчка. Продавачът ще издаде на Купувача фактура за доставените продукти, като задължение на Купувача е да предостави цялата информация, необходима за издаване на фактурата, в съответствие с действащото законодателство.
 
Продавачът ще изпрати на Купувача фактурата, свързана с Поръчката, съдържаща продуктите, продадени чрез Сайта, както и за всички други плащания, свързани с Поръчката, в електронен формат, като добави фактурата в Профила на Купувача или по електронна поща на посочения от Купувача електронен адрес.
 
С цел коректно съобщаване на фактурата, свързана с поръчката, купувачът има задължението да актуализира, когато е необходимо, данните от своя акаунт и да има достъп до информацията и документите, свързани с всяка поръчка, съществуващи в акаунта.
 
LC WAIKIKI приема следните методи на плащане:

- Кредитна или дебитна картаС попълването на данните на картата си при поръчката потвърждавате, че използваната от вас кредитна или дебитна карта е ваша. Всички полета, отбелязани като задължителни, трябва да бъдат попълнениПриложимата сума ще бъде начислена незабавно върху картата. LC WAIKIKI си запазва правото да провери валидността на кредитната или дебитната карта, нейния кредитен статус спрямо стойността на Поръчката, както и дали адресните данни на Клиента са верни. Възможно е да откажем Поръчките в зависимост от резултата от тези проверки.
 
Във всички случаи, когато плащането се извършва онлайн, всички други допълнителни разходи, направени от Купувача, включително, но не само, таксите за конвертиране на валута, наложени от банката, издала картата му, ще бъдат поети от вас. За информация относно банковите такси и комисиони, моля, обърнете се предварително към банката, която е издала вашия платежен инструмент.
 
Данните за платежната карта на Потребителя/Купувача няма да бъдат достъпни за LC Waikiki и няма да се съхраняват от LC Waikiki, а от интегрирания в Сайта обработващ плащанията, лице, оторизирано да предоставя услуги по съхранение на данни за идентификация на карти, за чиято идентичност Потребителят/Купувачът ще бъде информиран преди въвеждането на данните.LC Waikiki предоставя услугата в областта на регистрацията и съхранението на данни за платежните карти на потребителите чрез лицето, оторизирано да предоставя услуги по съхранение на данни за карти.
 
Личните данни, съдържащи се в базата данни за токенизация, ще бъдат обработвани в съответствие с разпоредбите на приложимото законодателство, по-специално Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, с който се отменя Директива 95/46/ЕО ("ОРЗД").

- Плащане при доставкаПлащането се извършва в брой на куриера, който доставя пакета, съдържащ поръчаните продукти.


За поръчки с плащане при доставка можете да изберете плащане с дебитна/кредитна карта в деня на доставката.

 
LCW MONEY

LCW Money е алтернативен метод за плащане. По този начин, ако направите връщане, можете да изберете да възстановите стойността на продукта или продуктите не по банковата си сметка, а в LCW money.
 
Тази нова опция в клиентския акаунт позволява да се запазят парите, получени от възстановявания, за да се използват за последващи покупки.По този начин парите на LCW се състоят от салдото, определено в сметката на потребителя, в зависимост от предпочитанията, за връщане на покупки, направени с плащане при доставка. LCW парите се идентифицират в сметката ви след приемането на връщането на продукта. LCW парите в сметката ще бъдат приспаднати от общата стойност на следващата поръчка.В същото време можете да превеждате суми от LCW Money по всяко време по сметката си чрез банков превод/EFT. Отнема средно 5-7 работни дни, за да се отразят LCW Money в сметката ви.


Плащането с LCW Money е достъпно за потребители, които имат регистриран акаунт в https://www.lcw.com/ro-RO/RO и са направили поне една поръчка с наложен платеж. Тази опция не е достъпна за клиенти, които са извършили плащания с карта.
Ако балансът на LCW Money не покрива стойността на продуктите в количката, можете да изберете да платите разликата в брой или с дебитна/кредитна карта.


C.7. Доставка, получаване и прехвърляне на рисковете и собственосттаПродавачът ще доставя продуктите само на територията на Румъния. Купувачите, установени в други държави-членки на ЕС, имат възможност да закупят продукти от Сайта и да изберат доставка само в Румъния, на определен адрес, избран от купувача. LC WAIKIKI не носи отговорност за организирането на пунктове за получаване на стоката на или извън територията на Румъния. LC WAIKIKI не носи отговорност за доставката на продукти, поръчани извън Румъния.
 
Продавачът ще осигури правилното опаковане на продуктите и ще осигури предаването на придружаващите ги документи.Доставката се извършва с куриер.Разходите по доставката на закупените продукти се поемат от купувача, като те не са включени в цената на продуктите, показани на Сайта.
 
Моля, имайте предвид, че таксите за доставка и сроковете за доставка варират в зависимост от вида на поръчаните Продукти и адреса на доставка. В таблицата по-долу ще намерите пълна информация за разходите за доставка и очакваното време, като отбелязваме, че можете да получите доставката безплатно като промоционална оферта, при условие че са изпълнени определени изисквания:
 
Държава Цена на доставка Лимит на доставката Период на доставка
Romania 14.90 RON 200 RON 2-30 работни дни
Romania- EASYBOX 9.90 RON 200 RON 2-30 работни дни
Bulgaria 7.99 BGN  80 BGN 2-30 работни дни
Bulgaria-Econt Offices 5.99 BGN  80 BGN 2-30 работни дни
Germany 5.99 EUR   3-30 работни дни
France 5.99 EUR   3-30 работни дни
Italy 5.99 EUR   3-30 работни дни
В България, За всяка поръчка с наложен платеж се заплаща такса от 3 лв., в допълнение към таксата за доставка, дори и при акции с Безплатна доставка. Тази допълнителна такса за доставка не подлежи на възстановяване.
Няма да се начислява допълнителна такса към стандартната цена за доставка за всяка поръчка, платена с карта. 

Поръчките обикновено се доставят в рамките на 2 (два) до 30 (тридесет) работни дни от датата на приемане на поръчката. Обикновено графикът за доставка се спазва, въпреки че LC WAIKIKI не може да гарантира точността. Във всеки случай LC WAIKIKI ще положи всички разумни усилия, за да осигури доставката на Продуктите в рамките на 30 (тридесет) дни от датата на приемане на поръчката. Можете да проследите статуса на доставката чрез достъп до вашия Акаунт или чрез използване на куриерски услуги за проследяване.


Трябва да проверите състоянието на опаковката при доставка. Ако опаковката е повредена, не трябва да приемате доставката.Всички рискове, свързани с поръчаните от вас Продукти (включително рискът от загуба и/или повреда на Продуктите), се прехвърлят върху вас, когато вие или трето лице, посочено, натоварено или упълномощено от вас, влезете във физическо владение на Продукта при доставката. Собствеността върху Продукта ще премине към вас едва след като получим пълното плащане.По никакъв начин няма да носим отговорност за забавяне или невъзможност за доставка на Продуктите, ако забавянето или невъзможността са причинени изцяло или частично от обстоятелства извън нашия контрол.C.8. Връщане на несъответстващи на изискванията продуктиИмате право да върнете дефектни или несъответстващи на изискванията продукти, доставени от LC WAIKIKI. Разполагате с 2 (два) месеца от момента на установяване на несъответствието на продукта, за да информирате LC WAIKIKI в писмена форма за дефекта или несъответствието и да инициирате връщането на продукта на LC WAIKIKI. Такива дефекти или несъответствия трябва да станат видими за период от 2 (две) години от датата на доставка. За продукти със средна продължителност на експлоатация, по-малка от 2 (две) години, периодът от 2 (две) години се намалява до средната продължителност. За допълнителна информация, моля, съобразете се с гаранционния сертификат, който сте получили с
Продукти.


Ако претенциите ви са основателни, LC WAIKIKI ще възстанови стойността на Продукта, както и преките разходи, свързани с връщането, в рамките на 15 (петнадесет) календарни дни от датата, на която сте ни информирали за несъответствието, или от датата, на която сте предали Продукта на нас или на упълномощено лице въз основа на предавателен протокол.
 
C.9. Право на оттеглянеИмате право да анулирате поръчката си изцяло или частично в рамките на 30 (тридесет) календарни дни, считано от деня, в който вие (или посочено от вас лице, различно от превозвач) получите продуктите (или последния продукт в случай на частична доставка), без да посочвате причина и без да поемате каквито и да било разходи, различни от разходите за доставка (ако е приложимо).

Трябва да опаковате артикулите сигурно, по възможност в оригиналната опаковка, и да приложите формуляра за връщане, който се намира на гърба на фактурата.

Считано от 10.08.2023 г., за поръчки, чийто метод е Доставка до дома, се прилага такса за връщане от 5.99 лв.

Можете да направите връщане в зависимост от избрания начин на доставка.
- ако за начин на доставка сте избрали офиси на Еконт, връщането можете да направите само в офис на Еконт.
- ако сте избрали начин на доставка - доставка до дома - можете да заявите връщане само като се обадите на куриера на вашия адрес

В пакета ще видите етикет с адреса за връщане и баркода, който трябва да прикрепите към пакета.
Процес на връщане

1. Продуктите могат да бъдат върнати заедно с фактура след попълване на формуляра за връщане, който ще намерите на гърба.

2. Във формуляра за връщане, моля, изберете продуктите, които искате да върнете, броя на продуктите, които искате да върнете, и изберете причината за връщането.

3. Ако вече не разполагате с фактурата, можете да я разпечатате от Вашия онлайн акаунт, отворен на сайта ни в секция „Моите поръчки“.

4. За да поискате Връщане, е необходимо да влезете в своя клиентски акаунт в LCWaikiki. Ако сте избрали Плащане при доставка, е необходимо да въведете данните за банковата си сметка, за да Ви бъде възстановена стойността на връщането.

5. Заявката за връщане трябва да бъде попълнена от вашия акаунт, отворен на нашия уебсайт.
6. След като създадете заявката за връщане, куриер от Еконт ще се свърже с Вас в следващите 48 часа, за да вземе пратката.
За шкафче

• След регистрация на вашата заявка за връщане, ще получите по имейл и SMS -  ПИН и QR код, с които да отключите шкафчето на Еконтомата при връщане на поръчката.
• Имате 14 дни от датата на заявката за връщане, за да върнете стоката/ите до Еконтомата, като условието е да не превишавате 30 дни за връщане.
• Моля, уверете се, че върнатият продукт/и се побира в един от шкафовете. Размерите им са:
• малък – 61 см х 44 см х 8 см от 1 кг до 4,99 кг
• среден – 61см х 44см х 18см
• голям – 61см х 44см х 37см.
Максималното тегло е 30,5 кг.

За офис:

• Имате 14 дни от датата на заявката за връщане, за да върнете продукта/ите от офиса на Еконт, като условието е да не превишавате 30 дни за връщане.
Ефекти на отнемане

Ако решите да възстановите средства, ние ще възстановим всички получени от вас плащания, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителните разходи, произтичащи от избора на конкретен вид доставка, различен от най-евтиния вид доставка, предоставен от нас), без неоправдано забавяне и във всеки случай не по-късно от 14 (четиринадесет) дни от датата, на която сме уведомени за решението ви да се откажете от настоящото споразумение. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, което сте използвали за първоначалната транзакция, освен ако изрично не сте се съгласили на друго. Можем да задържим възстановяването, докато не получим стоките обратно или ако сте представили доказателство, че сте върнали стоките, в зависимост от това кое от двете събития настъпи първо.Следните продукти са освободени от изтегляне от пазара: поръчки, направени по поръчка, или персонализирани продукти, продукти от ленено бельо, както и бельо и бански костюми, които са запечатани по хигиенни причини.Вашите задължения в случай на връщане:

- да върнете продуктите или да ги предадете на нас или на лице, упълномощено от нас да получи стоките, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 (четиринадесет) дни от датата, на която сте ни съобщили решението си да върнете продуктите.

- да върнете продуктите в добро състояние и в оригиналната опаковка, както и със съответните етикети.

- когато е уместно, вие носите пълна отговорност за всяко намаляване на стойността на стоките в резултат на боравенето с тях, различно от това, което е необходимо за установяване на естеството, характеристиките и функционирането на стоките.Задължения на LC WAIKIKI в случай на връщане:
 • да възстановим всички плащания, получени от Вас, включително, когато е приложимо, разходите за доставка, без неоправдано забавяне и във всеки случай не по-късно от 14 (четиринадесет) дни от датата, на която сме били информирани за Вашето решение да се откажете,
 • Ако сме ви изпратили стоките и сте отменили поръчката преди доставката, можем да задържим паричната сума, представляваща тяхната стойност, докато не получим стоките обратно или докато не представите доказателство за връщането на стоките, независимо от това кое от тези събития настъпи първо.

 
C.10. Описания на продукти и цениОписанието на основните характеристики на Продуктите може да бъде намерено на страниците на Продуктите на Сайта. Предприели сме разумни стъпки, за да се опитаме да гарантираме, че всички Продукти са описани правилно, но моля, имайте предвид, че макар да се опитваме да покажем точно цветовете на нашите Продукти на Сайта, действителните цветове, които виждате, зависят от настройките на монитора и не можем да гарантираме, че екранът на Вашия монитор ще отразява точно цвета на Продукта при доставката.


Цените на продуктите на сайта са посочени на продуктовите страници и включват ДДС.
 
Таксите за доставка и банковите такси, ако са приложими, могат да бъдат добавени към крайната цена. Следователно крайната цена, която ще трябва да платите, ще се състои от следните елементи: Цена на продукта + Такси за доставка (ако е приложимо) + Банкови такси (ако е приложимо).Цените и офертите могат да варират и да са налични само за ограничен период от време. Всички цени и оферти зависят от наличността и могат да бъдат оттеглени или променени по преценка на LC WAIKIKI. Цените на Сайта може да се различават от цените в магазините за търговия на дребно, каталозите или другаде. Онлайн офертите се отнасят само за интернет транзакции и може да не са налични в магазина.
 
По същия начин временните или местните специални оферти, които се предлагат в магазините, не се прилагат за цените в интернет, освен ако не е изрично посочено друго.


Взели сме разумни предпазни мерки, за да гарантираме, че всички продукти са на справедливи цени.
 
Възможно е обаче, въпреки положените усилия, някои от изброените на сайта продукти да са представени на неправилни цени. Грешно показаните цени не са задължителни за LC WAIKIKI.


В случай че LC WAIKIKI открие грешка в цената на Продуктите, които сте поръчали, ние ще ви информираме възможно най-скоро. LC WAIKIKI ще Ви даде възможност да потвърдите отново Поръчката си на правилната цена или да я анулирате.C.11. Гаранции за продуктиЗа продуктите, продавани на нашия уебсайт, ние гарантираме съответствие и качество съгласно съответното описание на нашия уебсайт и съгласно предоставения гаранционен сертификат.


Всички наши продукти имат:

- търговска гаранция от 14 (четиринадесет) до 30 (тридесет) дни, която представлява ангажимент, поет от LC WAIKIKI за вас, за възстановяване на цената, ремонт или замяна на Продукта, без допълнителни разходи от ваша страна, ако Продуктът не отговаря на условията, посочени в Гаранционния сертификат или в съответната реклама,
- гаранция за правно съответствие с максимален срок от 2 (две) години като защита на клиента за несъответствие, предоставена от закона, представляваща правно задължение на LC WAIKIKI да приведе продукта в съответствие чрез ремонт или замяна или да възстанови цената, без допълнителни такси от страна на клиента. За продукти със средна продължителност на експлоатация, по-малка от 2 (две) години, периодът от 2 (две) години се намалява до средната продължителност.C.12. ОтговорностLC WAIKIKI е единствено отговорен за загуби, които са предвидима последица от нарушаването на тези Общи условия. Няма да носим отговорност, ако сме били възпрепятствани или забавени в изпълнението на задълженията си по настоящите Условия за продажба поради това, което вие или някой, действащ от ваше име, правите или не правите, или поради събития, които не са под наш разумен контрол.Трябва да спазвате инструкциите/съветите, които ви предлагаме, за да поддържате поръчаните от вас продукти безопасни за употреба (включително инструкциите или ръководствата за употреба на продуктите, доставени заедно с тях). Ние не можем да поемем отговорност за щети, причинени на Продуктите поради неспазване на тези инструкции/съвети.


Нищо в настоящите Общи условия за продажба не ограничава и не изключва отговорността на LC WAIKIKI за (i) смърт или телесна повреда, причинена от нашата небрежност, (ii) измама, (iii) всяко нарушение на задълженията, наложени от приложимите задължителни закони, или (iv) отговорност, която не може да бъде изключена по закон.
 
LC WAIKIKI си запазва правото периодично да актуализира и променя Условията за ползване на сайта, за да отрази всички промени в правилата и условията за работа на сайта или всички промени в законовите изисквания. Документът е противопоставим на Клиентите/Потребителите/Купувачите от момента на публикуването му на Сайта. В случай на такива промени ние ще публикуваме изменената версия на Документа на Сайта, поради което Ви молим да проверявате периодично съдържанието на този Документ.

РАЗДЕЛ Г. КОМУНИКАЦИИКомуникациите, включително известия, искания, оплаквания, между вас и LC WAIKIKI ще се осъществяват основно по електронен път чрез електронна поща или чрез известия, публикувани на уебсайта. С достъпа до уебсайта и подаването на поръчки Вие се съгласявате с този електронен начин на комуникация и потвърждавате, че споразумението, уведомленията, информацията и другите съобщения, които LC WAIKIKI Ви предоставя в електронен формат, отговарят на всички законови изисквания тези съобщения да бъдат направени в писмена форма и представени на траен носител.РАЗДЕЛ Д. ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДАВАНЕ НА ЖАЛБИАко желаете да подадете жалба, моля, изпратете имейл на адрес bulgaria@lcwaikiki.info, като предоставите пълна информация, включително датата на покупката и референтния номер на поръчката, ако е приложимо, както и пълното си име и адрес и данни за контакт.


Ще ви изпратим официалния отговор/решение по имейл в рамките на 30 (работни) дни от получаването на вашата жалба.

Ако не сте удовлетворени от нашето предложение, все още можете да подадете жалба:
- Национален орган за защита на потребителите - Регионален комисар за защита на потребителите Букурещ - област Илфов

или на

- на платформата за ОНЛАЙН РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ (платформата за ОРС, разработена от Европейската комисия в съответствие с Регламент (ЕС) № 524/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 21 май 2013 г. относно онлайн решаване на потребителски спорове и за изменение на Регламент (ЕО) № 2006/2004 и Директива 2009/22/ЕО) на адрес http://ec.europa.eu/odr.РАЗДЕЛ Е. ПОЛИТИКА ЗА БИСКВИТКИТЕ
 
Моля, вижте нашата Политика за бисквитките, която е част от този документ, на следния уеб адрес: https://www.lcw.com/en-US/RO/static/cookiepolitikasi
 
 
РАЗДЕЛ Ж. НАСИЛИЕ
 
Нито една от страните не носи отговорност за неизпълнение на договорните си задължения, ако това неизпълнение в срок и/или надлежно, изцяло или частично, се дължи на форсмажорно събитие. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, което е извън контрола на страните и което не може да бъде избегнато.
 
Ако в срок от 15 (петнадесет) дни от датата на настъпването му съответното събитие не бъде преустановено, всяка от страните има право да уведоми другата страна за пълното прекратяване на договора, без която и да е от тях да може да претендира за обезщетение от другата.
 
РАЗДЕЛ З. ПРИЛОЖИМО ПРАВО И ЮРИСДИКЦИЯНастоящите Общи условия се уреждат и тълкуват в съответствие с румънските закони. Въпреки това, в съответствие с член 6, параграф 2 от Регламент "Рим I" (Регламент (ЕО) № 593/2008 на Европейския парламент и на Съвета от 17 юни 2008 г. относно приложимото право към договорни задължения) се ползвате и от защитата, предоставена от националното законодателство, която не може да бъде дерогирана по силата на договор.


Всички спорове или несъответствия, произтичащи от прилагането или тълкуването на настоящите Общи условия, включително Общите условия за продажба, които не могат да бъдат разрешени по взаимно съгласие, ще бъдат разрешавани от румънските съдилища съгласно румънското законодателство. Въпреки това Клиент (който не пребивава в Румъния) може да заведе дело срещу LC WAIKIKI в съдилищата на европейската държава членка, в която Клиентът пребивава, и дело срещу такъв Клиент може да бъде заведено само в тези съдилища.
 
РАЗДЕЛ I. РАЗНИНямате право да предавате или възлагате на подизпълнители каквито и да било свои права или задължения в съответствие с настоящите Общи условия на трети лица, освен с нашето писмено съгласие.Можем да предадем, прехвърлим или възложим на подизпълнител някое от нашите права или задължения по настоящите Общи условия на трета страна по наша преценка, при условие че тази трета страна гарантира същото ниво на гаранция и отговорност към вас.


Никакво разхлабване или забавяне на упражняването на което и да е право или средство за правна защита в съответствие с настоящите Общи условия няма да действа като отказ от това право или средство за правна защита, нито ще засегне способността ни да упражним това право или средство за правна защита впоследствие. Всеки отказ трябва да бъде съгласуван от нас в писмена форма.Ако някой от настоящите Общи условия бъде обявен за незаконен, невалиден или неприложим от компетентен съд, останалите Общи условия ще останат приложими и в пълна сила.


РАЗДЕЛ Й. ВАШИТЕ МНЕНИЯВинаги сме отворени за вашите ценни мнения и отзиви за нашия сайт и винаги можете да се свържете с нас с вашите коментари и предложения чрез нашите данни за контакт, посочени в А.2.

ПРИЛОЖЕНИЕ NO. 1.

Към Общите условия за продажбаФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ [AM1](попълнете и върнете този формуляр само ако желаете да се откажете от договора за продажба от разстояние)За LC WAIKIKI RETAIL RO SRL, дружество, регистрирано и действащо съгласно румънското законодателство, със седалище в Румъния, Букурещ, сектор 6, Bd. Timișoara nr. 26Z, Anchor Plaza, 11-ти етаж, надлежно регистрирано в Службата за търговски регистър към Съда в Букурещ под №. J40 / 9674/2009, с данъчен регистрационен номер и ДДС RO 26054330, bulgaria@lcwaikiki.info

Аз, долуподписаният (*), с настоящото информирам/информира, че долуподписаният (*) се отказва/отказва от сключения от мен/нас (*) договор за продажба от разстояние за следните продукти (*)

______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
Поръчани на ____________/ получени на____________________,

Номер на поръчката_______________________
Причината за оттеглянеһттрѕ://___________________________________(* по желание на
клиента)
Име(на) на клиента,

Адрес(и) на клиента,

Подпис на клиента(ите)___________ (освен ако този формуляр не е представен на хартия),
Дата: